بیمه باربری چیست ؟ انواع بیمه باربری کداماند؟ بیمه باربری چه مزایایی دارد؟ صنعت حمل و نقل پیچیدگیهای خاص خود را دارد. از این که باید برای هر حملی چه خودرویی را در نظر داشت، چگونه باید بارگیری و چیدمان را انجام داد که آسیبی به بار نرسد و یا این که یک بار، چگونه تخلیه شده و جابهجا شود گرفته تا بیمه کردن بار که از عوامل مهمی است که به هیچ وجه نباید از آن چشمپوشی کرد. اما خود بیمه کردن بار، میتواند انواع مختلفی داشته باشد. بیمهها، هم باتوجهبه خدماتی که ارائه میدهند و هم این که برای چه نوع حملی مورد استفاده قرار میگیرند، به چند دسته تقسیم میشوند.
در کل شاید با مفهوم بیمه آشنا باشید. بیمه، با پرداخت شدن یک هزینه تحت عنوان حق بیمه برای یک چیز به خصوص فعال شده و درصورتیکه مشکلی برای آن مورد پیش بیاید، بیمه خسارت به وجود آمده را پرداخت میکند. به عنوان مثال، زمانی که یک شخص بیمه باشد، باتوجهبه بیمهای که دارد، در زمان بیماری، میتواند بخشی از هزینههای بیمارستان را با استفاده از بیمه پرداخت کند. یا زمانی که یک خودرو را بیمه میکنید، زمانی که خسارتی به آن وارد میشود، میتوانید باتوجهبه آن بیمه، هزینهای که برای بازسازی خودرو نیاز است را از بیمه دریافت کنید. در واقع بیمه باربری نیز به همین شکل است. در این جا قصد داریم بگوییم بیمه باربری چیست و چگونه میتوان از مزایای آن بهرهمند شد؛ بنابراین درصورتیکه در این زمینه، سؤالی برای شما وجود دارد، تا پایان همراه ما باشید.
بیمه باربری چیست؟
زمانی که قصد داشته باشیم باری را از یک مبدأ به یک مقصد برسانیم، حال فاصلهی این دو هر چقدر که باشد، برای این که بار را از خطراتی مثل تصادف، آتشسوزی و چنین حوادثی حفظ کنیم، باید بار را بیمه کنیم. بیمه کردن بار باعث میشود تا درصورتیکه خسارتی در طول مسیر برای بار به وجود بیاید، این خسارت را بیمهگر پرداخت کند. حال این که چه خساراتی شامل بیمه بشود، بسته به بیمهگر و حق بیمهای است که پرداخت میشود.
در مواردی مثل باربری، زمانی که بارنامه صادر میشود، بار بیمه میشود. حال این که تمایل داشته باشید چه بیمهگری بار شما را بیمه کند، دست خود صاحب بار است. برای آشنایی با مراحل صدور بارنامه، میتوانید به مقاله بارنامه الکترونیکی مراجعه کنید.
اصطلاحات بیمه باربری
حال که قصد دارید بدانید بیمه باربری چیست شاید بد نباشد با بخشی از اصطلاحات بیمه آشنا شوید:
- بیمهگر: شرکت بیمهای است که در ازای دریافت حق بیمه، خسارات ناشی از حادثه را پرداخت میکند.
- بیمهگذار: بیمهگذار شخص حقیقی یا حقوقی است که نام آن در بیمهنامه ثبت شده و بیمهگر در صورت بروز حادثه، باید خسارت را به آن پرداخت کند.
- حق بیمه: مبلغی است که برای رسمی شدن بیمه، بیمهگذار به بیمهگر پرداخت میکند که این مورد، باتوجهبه صدور بارنامه برای بیمه باربری پرداخت میشود.
- فرانشیز: بخشی از مبلغ خسارت است که در بیمهنامه ثبت شده و بیمهگر، در صورت بروز خسارت، به بیمهگذار پرداخت میکند.
- بیمه اتکایی: زمانی که هزینهی بیمه، بیشتر از توان شرکت بیمهگر باشد، آن شرکت، خودش بار را بهواسطه یک بیمهگر دیگر بیمه میکند که به آن بیمه اتکایی گفته میشود.
- بارنامه: بارنامه یک اوراق بهادار رسمی است که برای یک حمل و نقل صادر میشود و اطلاعاتی نظیر بیمه، نام و آدرس صاحب بار، آدرس مبدأ و مقصد و … بر روی آن نوشته شده و به یک حمل و نقل، رسمیت میبخشد.
- پارتشیپمنت: به این معنی است که بار، نه طی یک مرحله بلکه طی چند مرحله از مبدأ به مقصد موردنظر ارسال شود.
- ترانشیپمنت: زمانی که یک بار برای رسیدن به مقصد، به چند خودرو حملکننده و یا چند وسیلهی نقلیهی دیگر مثل قطار و هواپیما نیاز داشته باشد. به این معنی که بار به چند تخلیه و بارگیری نیاز داشته باشد.
البته اصطلاحات مربوط به بیمه باربری، موارد دیگری نیز دارد. اما مهمترین آنها در این قسمت آورده شده است.
برای کسب اطلاعات درباره بیمه رانندگان مقاله بیمه تکمیلی رانندگان کامیون را مطالعه نمایید.
آشنایی با انواع بیمه باربری
انواع بیمه باربری چیست . همانطور که گفتیم، بیمه باربری به چند دسته تقسیم میشود که باتوجهبه نوع حملی که قرار است صورت بگیرد، باید از این بیمهها استفاده کرد. در ادامه با انواع این بیمهها، آشنا میشویم:
1. بیمه باربری داخلی
همانطور که از نام این بیمه پیداست، بیمه باربری داخلی، برای بارهای مورد استفاده قرار میگیرد که مبدأ بار، در داخل کشور بوده و مقصد بار نیز در داخل کشور است. بهعنوانمثال، بیمهای که برای حمل بار تهران به شهرستانها و یا برعکس، از سایر شهرها به تهران، مورد استفاده قرار میگیرد، تحت عنوان بیمه داخلی شناخته میشود. خود بیمه باربری داخلی، دارای چند نوع است:
2. بیمهنامه عمومی
برای این بیمه، نیاز به حضور بیمهگذار و امضای قرارداد با بیمهگر نبوده و با تنظیم کردن آن، یک سری تعهدات بین بیمهگر و بیمهگذار که به شکل ثابت و مشخص درون قرارداد وجود دارد، رسمیت پیدا میکند.
3. بیمهنامه ساده
این بیمه، برای بارهای خاص مورد استفاده قرار میگیرد و معمولاً برای کالاهایی که نسبتاً تنوع کمتری دارند کاربرد دارد. برای کسب اطلاع از قوانین و تبصرههایی که برای این نوع بیمه وجود دارد، باید اطلاعات روز بیمهگر را مطالعه نمود.
4. بیمهنامه پوشش باز
در این نوع بیمه، حق بیمه به صورت یک جا پرداخت نمیشود و به صورت دورهای، باید برای پرداخت آن اقدام کرد که زمان آن، بسته به توافق بین بیمهگر و بیمهگذار است.
5. بیمه باربری صادرات و واردات
این نوع بیمه نیز باتوجهبه نامی که دارد، مشخص است. زمانی که هدف از حمل بار، صادرات به یک کشور دیگر و یا وارد کردن یک کالا به کشور باشد، از این نوع بیمه استفاده میشود. این بیمه، دارای تبصرههای بیشتری نسبت به بیمه داخلی بوده و برای تاجرانی که در این زمینه فعالیت میکنند، حساسیت بیشتری دارد. معمولاً بیمههای صادرات و واردات، خسارات ناشی از دزدی، آتش سوزی و انفجار را عهدهدار میشوند. البته برای کسب اطلاعات دقیق، باید قوانین بیمهگر را مطالعه نمود.
6. بیمه باربری ترانزیت
گاهی ممکن است یک کشور، تنها واسطه بین دو کشور مختلف برای حمل بار باشد. به این معنی که مثلاً برای رساندن یک کالا از امارات به ارمنستان، لازم است بار، از کشور ایران وارد خاک ارمنستان بشود. در این صورت، باید بار را تحت بیمه ترانزیت در آورد.
سخن پایانی
بیمه باربری در این مقاله مورد بررسی قرار گرفت. گفتیم که یک بار ممکن است دچار سوانح و حوادث طبیعی بشود. برای این که بتوان بار را از چنین حوادثی در امان نگه داشت، بهترین راهی که وجود دارد این است که بار مد نظر را بیمه کنیم. با بیمه کردن بار، طبق توافقی که بین بیمهگر و بیمهگذار صورت میگیرد، درصورتیکه اتفاقی برای بار بیفتد، بیمهگر تعهد دارد که طبق قرارداد، برای پرداخت خسارت آن اقدام کند. همچنین گفتیم با صدور بارنامه، میتوان بار را بیمه کرد. این خدمات، توسط تیم باربری آنلاین ترابرنت انجام میشود. به این معنی که شما میتوانید با کارشناسان پشتیبانی ترابرنت تماس گرفته و برای بیمه کردن بار خود، اقدامات لازم را به عمل بیاورید.
امیدواریم توانسته باشیم به اطلاع شما رسانده باشیم که بیمه باربری چیست و چه انواعی دارد. درصورتیکه سؤالی برای شما پاسخ نداده باقی مانده بود، در قسمت نظرها آن را برای ما به ثبت برسانید.